اخبار

جرج بوش: آزادي و دمکراسی آينده خاورميانه را رقم خواهد زد
آنکارا، خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): "جرج بوش " رييس جمهوري آمريکا، روز سه شنبه ، در استانبول، گفت : آزادي و دمکراسي آينده خاورميانه را رقم خواهد زد.
وي طي يک سخنراني در دانشگاه "گالاتاسراي" استانبول، با اشاره به اينکه آزادي، آينده مشترک تمامي جهانيان است ، گفت: تاسيس دمکراسي در "خاورميانه بزرگ" پيروزي همه جهانيان خواهد بود و انجام اين مهم موجب اميدوار شدن اين کشورها و مردم آنان به آينده خواهد شد.
وي برقراري دمکراسي در خاورميانه بزرگ را موجب امنيت جهان آزاد و آمريکا خواند و گفت: با صبر و حوصله اين وظيفه تاريخي را بجاي خواهيم آورد.
بوش ، با عنوان اينکه آينده کشورهاي اسلامي از سوي آنان تعيين خواهد شد، اضافه کرد: کشورهاي خاورميانه بزرگ ، با دو گزينه متفاوت زندگي در يک جو دمکراتيک يا جو اغتشاش و ترور، رو در رو هستند و مردم خاورميانه خواهان زندگي در يک جو دمکراتيک ميباشند.
وي باعنوان اينکه درگيري بين طرفداران اين دو طرز تفکر در برخي کشورهاي منطقه جريان دارد، گفت : حاکميت تروريستها نميتواند براي هميشه ادامه يابد.
بوش ، افزود : نظرسنجيهاي انجام شده در کشورهاي خاورميانه نمايانگر خواست مردم اين کشورها به زندگي در يک جو دمکراتيک است و کشورهاي کويت ، قطر ، بحرين و برخي کشورهاي ديگر عربي، اصلاحات دمکراتيک را در اين زمينه آغاز کرده اند.
وي افزود : حاکميت ترس و وحشت در کشورهاي بلوک شرق سابق نتوانست ادامه يابد و اين امر در مورد کشورهاي خاورميانه نيز صادق است .
رييس جمهور آمريکا گفت : امنيت رژيمهاي موجود منطقه در سايه اصلاحات ميسر خواهد شد و آمريکا و ديگر کشورهاي غربي آماده کمک به اين اصلاحات هستند.
جرج بوش ، با اعتراف به اينکه موضعگيريهاي کشورهاي غربي طي۶۰ سال گذشته براي حفظ استقرار در منطقه ، موجب روي کارآمدن رژيمهاي مستبد شده است ، گفت: اين امر اعتماد کشورهاي منطقه خاورميانه را به آمريکا و طرفداران دمکراسي کاهش داده است .
بوش افزود : موضعگيريهاي کشورهاي غربي در عدم توجه به نبود دمکراسي در کشورهاي خاورميانه در سالهاي گذشته از عوامل مهم در رشد تروريسم است .
بگفته "بوش" هدف آمريکا از جايگزيني دمکراسي در کشورهاي خاورميانه ، اجراي عدالت در آن کشورهاست که اين فرموده دين اسلام ميباشد.
وي افزود : هر کشوري در برقراري دمکراسي منطبق با شرايط خود آزاد است ولي آزادي بيان و عقيده ، احترام به حقوق زنان ، برتري حقوق ، سعه صدر نسبت به ديگر اديان ، محدوديت اختيارات دولتها و آزاديهاي اقتصادي از جمله اصوليهستند که هر دمکراسي بايد براي ادامه حيات خود آنها را بکار گيرد.
بوش در مورد تفويض حکومت به دولت وقت عراق گفت : تفويض اختيارات به دولت موقت عراق اولين گام در ايجاد يک عراق دمکراتيک است و عراق در آينده نمونه اي براي ديگر کشورهاي منطقه در جهت رهايي از رژيمهاي پليسي خواهد بود.
وي در مورد وضعيت فعلي ناتو گفت : فلسفه وجودي ناتو تشکيل سازماني براي برقراري امنيت و دفاع از اروپا بود که در پي فروپاشي اتحاد شوروي سابق ادعاهايي در مورد لزوم لغو آن مطرح گرديد.
رييس جمهوري آمريکا با عنوان اينکه در عصر حاضر، هم کشورهاي عضو ناتو و هم ديگر کشورهاي جهان با شبکه هاي سازمان يافته ترور و نيز رژيمهاي غير قانوني حامي اين شبکه ها، مواجه هستند، گفت : اين امر لزوم سازماندهي مجدد ناتو و مبارزه با اين مخاطرات در خارج از مرزهاي اروپا را فراهم آورده است.
بگفته "بوش " ناتو در راستاي مبارزه با مخاطرات جديد جهاني در حال سازماندهي جديد و گسترش دامنه فعاليت خود ميباشد.
وي اعزام نيروهاي نظامي ناتو به افغانستان و پيشنهاد آموزش نيروهاي نظامي عراق را در راستاي اين سياست جديد ناتو ارزيابي کرد و گفت: سياست ناتو در اين زمينه در آينده نيز ادامه خواهد داشت.
بگفته بوش در اجلاس استانبول نيز ناتو يک بار ديگر عزم خود براي حمايت از ادامه اصلاحات در منطقه خاورميانه را اعلام کرد و ادامه اصلاحات در منطقه خاورميانه بسياري از مخاطرات جهاني را از ميان برخواهد داشت.
رييس جمهور آمريکا در مورد وضعيت ترکيه در بين کشورهاي مسلمان گفت: ترکيه يک کشور مسلمان و لائيک است و اين امر راکه اسلام منافاتي با دمکراسي ندارد، به اثبات رسانده است .
وي با اشاره به موقعيت جغرافيايي ترکيه گفت : ترکيه از قرنها پيش درمحل تقاطع قاره هاي اروپا و آسيا و منطقه خاورميانه قرار دارد ولي در عصر حاضر موقعيت ترکيه بيش از پيش اهميت يافته است .
بوش ، با عنوان اينکه ترکيه به عنوان يک کشور مسلمان لائيک ، متحد نزديک کشورهاي آزاد در يک منطقه مهم جغرافيايي است گفت : تجربه اصلاحات و دمکراسي ترکيه نمونه اي براي ديگر کشورهاي خاورميانه است.
بوش بااشاره به تلاشهاي آمريکا در دهه هاي گذشته براي تشکيل يک اروپاي متحد گفت : تلاشهاي آمريکا در اين زمينه نتيجه داده و مرزهاي تصنعي در اروپا از ۱۵ سال پيش از ميان برداشته شده است .
رييس جمهور آمريکا، ترکيه را جزو لاينفک اروپا خواند و گفت : مرزهاي ساختگي بين اروپا و ترکيه براي آمريکا قابل قبول نيست و ترکيه بايد به عضويت اتحاديه اروپا درآيد.
وي عضويت ترکيه در اتحاديه اروپا را عاملي در نزديکي جهان غرب و اسلام خواند و گفت : عضويت ترکيه در اتحاديه اروپا ادعاهاي مربوط به کلوپ مسيحي بودن اتحاديه اروپا و نيز ادعاهاي مربوط به جنگ تمدنها را پايان خواهد داد.
 
 
[ بازگشت به صفحه اول ]  [ نسخه قابل چاپ ]  [ اين متن را با ايميل بفرستيد ]

turkmensahra.org