اخبار

سوآبان: ترکمنصحرا وانتخابات مجلس دور هفتم(4)
 مقدمه:
 
در خصوص انتخابات دور هفتم مجلس در حوزه آق قلا قصد هيچگونه قلم فرسايي نداشتم اما با توجه به اصرار چند تن از خوانندگان يادداشتهايم که از طريق نامه اصرار به اين امر داشتند دست به نگارش اين سياهه زدم و به بهانه آن لازم ميبينم که جهت اداي دين خود نکات و کلياتي را جهت يادآوري و هشدار به فعالين انتخاباتي و سياسيون و فعالين فرهنگي و قشر عظيم غيرفعال جوان و بخصوص تحصيلکردگان و دانشجويان اين حوزه به رشته تحرير درآورم. نيازي نميبينم که با پرداختن به مقوله تقسيم سياسي منطقه ترکمنصحرا که به آن با عنوان سياست « اقليت سازي اکثريت ساکن در ترکمنصحرا» ياد ميکنيم به تکرار مکررات بپردازم (رجوع شود به آرشيو سايت). در آخر اين يادداشت بصورت بي پرده و کوتاه  به بررسي راهکارهاي موجود و فرصتهاي از دست رفته و پيش روي تنها کانديداي ترکمن راه يافته به دور دوم انتخابات از حوزه شهرستان گرگان و آق قلا  با ذکر کليات و مقدمه خواهيم پرداخت.
                                                                                                               
کليات:
 
ما معتقديم که اهداف ملل و دول و گروههاي اجتماعي هميشه باعث شده که براي دست يازيدن به خواسته هايشان به تدوين طرح و نقشه و برنامه بپردازند و اين يک اصل انکارناپذير ميباشد. با دريافت اهميت اين مهم به اين نکته بسيار اساسي ميرسيم که ملت ترکمن در ايران هيچگونه برنامه و هدف از پيش تعيين شده و کارشناسي شده  و مکتوبي جهت رسيدن به آن ندارد، و اين  نشات گرفته از ضعفهاي عمده و غيرقابل قبول روشنفکران، فعالين سياسي، علمي، فرهنگي و پيشکسوتان ترکمن ميباشد. فعالين ترکمن، چه در خارج از کشور و چه در داخل کشور که به خود عنوان روشنفکر يا تحليلگر ميدهند و اين لقب!!! را با خود به يدک ميکشند اين وظيفه خطير خود را يا به فراموشي سپرده اند يا اينکه به دلايل گوناگون قادر به روشن بيني و روشنگري مسايل نيستند.                                                                                                                     
قسمت عمده مسائل و مباحث موجود در انتخابات ترکمنصحرا تحت الشعاع و تاثير گرفته از مسايل بالا ميباشد. فعالين انتخاباتي کهنه کار و سياسيون خبره منطقه اي به اين مسئله واقفند که در مسايل انتخاباتي افکار عمومي مردم ترکمن قابل تغييرتر و دستکاري ميباشد و از ثبات برخوردار نيست و متاثر از عواملي چون تبليغات، شايعات و... ميباشد و اين عوامل توانسته به گونه اي بر روي نگرش مردم جامعه تاثير گذارد و حتي در بسياري از جهات به علت کم کاري روشنفکران و ناتواني فعالين ترکمن باعث تغيير، انحراف و يا حتي تحريف نگرشها شود. وجود اينگونه مسايل تيغ دولبه اي ميباشد که در مسايل حساسي مانند انتخابات توسط رقباي غيرترکمن برعليه کانديداي ترکمن بخوبي مورد استفاده قرار ميگيرد، و در هر انتخابات در ترکمنصحرا نمونه هايي از آن را شاهد هستيم و اين مسئله ايست که کانديداي ترکمن شهرستان گرگان و آق قلا با آن مواجه ميباشد.حال ميتوان با اجراي شگردهايي، همين نقاط ضعف را به نقطه قوت خود تبديل نمود، که به آن نيز خواهيم پرداخت.قبل از پرداختن به اين موضوع ذکر اين اصل را ضروري ميدانم که در عرصه سياست و اقتصاد رقابتها مشروع نيست و از امکانات نامشروع نيز بهره گرفته ميشود و پنهان کاري در آن قاعده کلي است.                                                                                                          
مبنا و تعريف ما از عنوان کلمه تبليغات « تلاش براي نفوذ بر ديگران به منظور نيل به مقاصد خاص با دست انداختن به افکار و احساسات» ميباشد. و تبليغ گران با بکارگيري وسايلي مانند زبان، خط، تصوير و غيره ميکوشند مفاهيم روشن و تاريک را با يکديگر درآميزند و جلوه هاي خوشايند به آن دهند و به مردم عرضه دارند. و وظيفه تبليغ گران اين است که به اين شيوه ها مردم را وادار سازند که در ارزشها و باورهايشان تجديد نظر کنند.                                                                                                                  
در خصوص فرستادن تنها کانديداي ترکمن شهرستان آق قلا براي کسب چهارمين کرسي ترکمنها در مجلس، آنطورها هم که فکر ميکنيد مسئله ساده و راحتي نيست. در حال حاضر آنطور که ما انتظار داشتيم آقاي عبداالغفور امانزاده (تنها کانديداي ترکمن راه يافته به دور دوم) نتوانسته تاکنون درحوزه خود ترکمنها را آنطور که بايد ميشد به دور خود گرد آورد و اين مسئله، تئوري دادن تک راي به امانزاده را زير سوال ميبرد. حال بماند که آقاي امانزاده از لحاظ راي در دور اول انتخابات اختلاف فاحشي با نفر اول و دوم دارند و داراي راي کمتري نسبت به آنان ميباشد. به اين مسئله از دو ديدگاه بايد نگاه کرد و به بررسي آن پرداخت:    
 
-اولا: کم کاريهاي فاحش عبداالغفور امانزاده و بخصوص کادر انتخاباتي ايشان در برنامه ريزي بسيار بسيار ضعيف، عدم سازماندهي، عدم فرماندهي اوضاع، عدم هماهنگي فعالين سياسي و انتخاباتي حوزه خود و عدم کنترل بر افکار عمومي منطقه و حوزه خود و بخصوص مناطق ترکمن نشين که باعث تعجب هر تحليلگري ميشود. فعاليتهاي امانزاده نسبت به ديگر کانديداها بسيار ضعيف بوده بطوريکه ديگر کانديداها علاوه بر مناطق خود در آق قلا لنگر انداخته اند حال آنکه معلوم نيست امانزاده در خود آق قلا چگونه و چه روش تبليغاتي در پيش روي خود قرار خواهد داد!!!.                                                                                           
                                                                                                                
-ثانيا:  جو حاکم بر آق قلا ميباشد. اگر منصفانه قضاوت کنيم به اين نتيجه ميرسيم که در خصوص مسايل انتخاباتي و سياسي، فعالين و مردم آق قلا چندان گرايش تندي  به فرستادن يک ترکمن جهت نمايندگي مجلس را ندارند و آنطور که ترکمنهاي ساکن ساير مناطق ترکمنصحرا و حتي خارج از کشور به اين مسئله نگاه ميکنند و به اين مسئله حساسيت و بها ميدهند مردم آق قلا اينطور نيستند. حال تجربه نشان داده که مردم ترکمن آق قلا  در خصوص دادن تک راي به يک ترکمن  کاملا هماهنگ نبوده و فاقد تجربه لازم در اين خصوص ميباشد، و با توجه به شيوه و شگردهاي تبليغاتي کانديداهاي رقيب درصد قابل توجه اي از ترکمنها در برگه راي خود به  کانديد دوم هم راي خواهند داد. در خصوص جو انتخاباتي و فعاليتهاي صورت گرفته و در حال انجام ، عدم فعاليت قشر دانشجو و تحصيلکردگان در حتي برگزاري يک جلسه سخنراني يا محفلي در آق قلا يا روستاهاي تابعه آن جهت ياري رساندن و کمک  به تنها کانديداي ترکمن اين حوزه  بحثي قابل مطرح و غير قابل قبول ميباشد.                                                                                                                
 
راهکارها و چه بايد کرد؟؟؟
 
با توجه به طولاني شدن يادداشت، به اين مقوله بصورت کوتاه وگزيده ميپردازم: با توجه به وضع کنوني و شرايط موجود احتمال راي آوردن امانزاده چهل درصد هم نميباشد مگر اينکه در شيوه تبليغات خود چرخش کاملي داده و بصورت هجومي کار کند و فرصت کمي باقيست چونکه از بسياري از قابليتها و ظرفيتهاي خود استفاده نکرده ايم. اکنون زمان پاشيدن نمک به زخمها و دردهاي کهنه مردم ترکمن منطقه آق قلا ميباشد. زمان بيان کاستيها، تبعيضها، توانمنديها در چارچوب قانون فرا رسيده و با توجه به اينکه به تاريخ برگزاري انتخابات مرحله دوم چيزي باقي نمانده نياز به فعاليتي چشمگير و بسيار دقيق در آق قلا ميباشد. يکي تبليغات و يکي شايعه اين دو عامل بر افکار عمومي اثر ميگذارند و در تغيير باورها و ارزشها و  نگرشها نقش مهمي را ايفا ميکند. روشي که در زمان حال در اين زمان اندک در آق قلا جواب ميدهد ايجاد توهم توطئه جهت ايجاد تحرک و حساسيت در افکار عمومي مردم ترکمن ميباشد. ... همچنين هنر بزرگ نمايي و اغراق گويي يکي از مسايل و روشهايي ميباشد که با محيط انتخاباتي آق قلا سازگار ميباشد که در اين نوع نگرش اصل بر اين است که نبايد درصدد بيان دقيق و جزء به جزء وقايع بود، بلکه بايد در بزرگ ساختن آن اقدام و موضوع را تحريف کرد و حافظه اجتماعي را بنا به خواست و هدف موجود تغيير داد.                              
يکي از وظايف کادر انتخاباتي امانزاده اتخاذ شيوه تبليغات هجومي و همچنين تزريق حس تند  ناسيوناليستي جهت فعال ساختن قشرعام و برگزاري سخنرانيها و جلسات پرسش و پاسخ حول محور مشکلات آق قلا و موانع رشد و توسعه آن و بزرگنمايي نقاط ضعف کانديداهاي رقيب و شکار نقاط ضعف آنان. بررسي و تحليل دقيق و روزانه اوضاع منطقه و سخنراني هاي کانديداهاي رقيب. شناخت دقيق نيازمنديهاي منطقه  و سخنرانيهاي  بي پرده در جهت اعتراض به تبعيضها و نابسامانيهاي موجود در آق قلا و زبان ناطق مردم منطقه بودن....که همه اينها مقدمه ايست براي ايجاد انگيزه جهت دادن تک راي  به امانزاده.                       
                   
جمعيت شهري(نفر)
جمعيت روستايي(نفر)
جمعيت کل(نفر)
عنوان
230035
139837
369872
گرگان
28825
78682
107507
آق قلا
ماخذ: معاونت آمار و انفورماتيک سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان( آبان 1382)                                     
 
با توجه به اينکه بسياري از مسايل و شيوه ها و شگردها انتخاباتي را نميتوان به اين صورت ارايه داد و همچنين بسياري از مباحث در خصوص نحوه حرکت با گروههاي اجتماعي رسمي و غير رسمي موجود و فعال در آق قلا و...، اعلام آمادگي خود را جهت ارايه طرح و بحث بر روي شيوه هاي تبليغاتي و انتخاباتي جهت نيل آمدن به مقصود در آق قلا و ترفندهايي که قرار است از طرف کانديداهاي رقيب در مناطق ترکمن نشين اجرا شود و شگردهاي برخورد با آن و چرخش دادن اوضاع به نفع خود و همچنين مباحث کليدي جهت تحريک و ايجاد جرقه در افکار عمومي در تبليغات را به کادر انتخاباتي تنها کانديداي ترکمن گرگان و آق قلا مينمايم. در پايان اميدوارم که قشر جوان و دانشجو و تحصيلکردگان آق قلا از خواب خود بيدار شوند و به وظيفه خود در قبال ملت ترکمن عمل نمايند و  وارد ميدان عمل شوند که در غير اين، مرتکب خيانتي در حق مردم عام  ميشوند. يکي از عللي که در انتخابات يا بسياري مسايل ديگر جامعه ترکمنصحرا که در حرکت روشنفکران يا تحصيلکردگان ترکمن با حرکتهاي عوام و يا گروههاي سنتي ناهماهنگي و اختلاف وجود دارد و بعضا در هدف و راه مشترک نيز سد راه هم ميشوند ريشه در ضعف روشنفکران و تحصيلکردگان ترکمن دارد چونکه اغلب عملکرد اين قشر بدون بررسي زيرساختها و بستر موجود بوده که اين خود باعث شکست و عقب ماندگي ترکمنصحرا و متضرر شدن ملت ترکمن ميباشد...                                                         
 
سوآبان
1 ارديبهشت1383
E.mail: Suaban@yahoo.com
 
[ بازگشت به صفحه اول ]  [ نسخه قابل چاپ ]  [ اين متن را با ايميل بفرستيد ]

turkmensahra.org