مطالب مربوط به تغيير نامها و اسامي جغرافيائي ترکمنصحرا

 
حاجي مراد گنبدي
سياست استحاله فرهنگي ترکمنها
در قالب تغيير نام شهرهاي ترکمن صحرا (2)
سکوت صاحبنظران منطقه باعث شده است دومين شهر ترکمن نشين نيز باتحريف و تغيير عنوان ترکمني در منطقه جنوب گنبد کاووس ( شامل نظام آباد، مأمي زيتونلي و پورجان آخون)با عنوان نگين شهر(!) ايجاد گردد و حال چرا نبايد ترکمنهاي ايران و صاحبنظران اين ملت در اعتراض به اين اقدام ضد ترکمني کاري نکنند و ساکت و خاموش نظاره گر هجمه به فرهنگشان در دل ترکمن صحرا باشند و چرا هيچ کدام از به اصطلاح سياسيون منطقه( اعم از فرمانداران ترکمن و نمايندگان گنبد و ساير جاها) به اين امر اعتراض نمي کنند؟ وتا کي بايد شاهد اين سکوت باشيم؟ آيا نبايد فرياد اعتراضي بلند شود؟

حاجي مراد گنبدي
سياست استحاله فرهنگي ترکمنها
در قالب تغيير نام شهرهاي ترکمن صحرا(1)
چندي است که بحث نامگذاري شهرهاي جديد در منطقه ترکمن صحراي ايران به بحثي دامنه دار تبديل شده است و اعتراض فعالان اجتماعي ـ سياسي ترکمن صحرا را سبب شده است. علت اعتراضات ترکمنهاي ايران به نامهاي جديد در اين است که اين نامها هيچ سنخيتي با فرهنگ و مدنيت ساکنان شهرهاي مزبور که اکثريت آنرا ترکمنها تشکيل مي دهند ندارند و در واقع اين نامگذاري ها غير مستقيم هويت فرهنگي ترکمنها را هدف گرفته است.
بعد از دوپاره شدن ترکمن صحراي ايران و تقسيم ترکمنهاي ايران بين دو استان خراسان شمالي و گلستان و حذف نام و عنوان ترکمن صحرا از نقشه هاي ايران هم اکنون افراد مغرض داخل حاکميت در استان گلستان و وزارت کشور قلب ترکمن صحرا را نشانه گرفته اند و با تغيير نامهاي مناطق ترکمن نشين از ترکمني به فارسي به نوعي در حال هويت زدايي از منطقه ترکمن صحرا هستند.

سازمان دفاع از حقوق بشر در ترکمنصحرا
به "سياست هاي تغيير ماهيت ترکمنصحرا" پايان دهيد!
در زماني که وبلاگ ها و سايت هاي اينترنتي در کشورمان ممنوع مي گردند و رئيس جمهور قول رسيدگي به پرونده آنها را مي دهد در ناباوري با ممنوعيت و تغيير اسامي و نام هاي جغرافيائي ترکمني مواجه مي شويم.
اعتراض به ممنوعيت نام هاي ترکمني را  نخبگان ترکمن در سال هاي پيش از اين آغاز کرده بودند. شاعر و روزنامه نگار فقيد ترکمن ناز محمد پقه، سردبير هفته نامه توقيف شده "گلستان امروز" در اعتراض به اين امر نوشته بود که:" اما در اين گوشه از سرزمين ما، قوم ترکمن هنوز هم براي به دست آوردن حقوق مشروع و قانوني با سازمان ثبت احوال در گير هستند.

آتيلا
ترکمن زدايي در ترکمن صحرا
جمهوري اسلامي از اين تقابل و تهاجم فرهنگي و تمسخر ملت ترکمن  چه هدفي را ميجويد؟ اين عمل نه تنها در جهت وحدت ملي ايرانيان نبوده، دقيقا در جهت نفاق ملي است. اين نيروهاي در حاکميت به هيچ وجه منافع ملي ايران را در نظر ندارند. براي آنها تنها پيشبرد سياستهاي شوونيستي و عظمت طلبانه "فارس" در درجه اول اهميت قرار ميگيرد. حداقل وظيفه روشنفکران و فعالين ترکمن اعتراض به اين امر و بخصوص در مورد اخير "نگين شهر" ميباشد که بايستي يک نام ترکمني بر آن نهاده شود.

کريم سيدي
نامگذاري سرزمين ترکمن
نامگذاري فرزندان، اماكن عمومي، تاريخي، شهرها و ايالات و سرزمين هر ملت و مليت از ابتدايي ترين حقوق شناخته شده شان است كه بازتاب بخشي از مشخصه هاي زباني، فرهنگي، تاريخي و اتنيكي شان است.
عليرغم اين حق انساني و حقوقي خلقها در نتيجه اعمال و تداوم سياست اسيميلاسيون، سرزمين و محل سكونت تركمنها در زمان پهلوي به دو استان كشوري يعني مازندران و خراسان تعلق گرفت.

سوآبان
سياست تغيير ماهيت تركمنصحرا و سكوت نخبگان تركمن!
خبر بسيار كوتاه بود: « در هيات دولت مصوبه اي در خصوص تاسيس يك شهر جديد با نام نگين شهر به امضا رياست جمهوري رسيد.» نكته مهم ادغام سه روستاي تركمنصحرا با نامهاي معمي زيتونلي(تركمن نشين) ،پورجان (تركمن نشين)، نظام آباد(جمعيتي مختلط از تركمن،بلوچ، سيستاني و...) و تاسيس شهري با نام « نگين شهر » بود.
هيچ عكس العملي از طرف تركمنها (سياسيون- اگر وجود دارد- ، نخبگان و بخصوص مدعيان) در اين خصوص ديده نشد.
[ بازگشت به صفحه اول ]  [ نسخه قابل چاپ ]  [ اين متن را با ايميل بفرستيد ]

turkmensahra.org